Search Search
Vedlikehold av Pc og sikring av brukerkonto
Roar Bettum
/ Categories: Uncategorized

Vedlikehold av Pc og sikring av brukerkonto

Hvordan sikre pc eller Server for driftstans.

Ved å gjøre noen enkle grep vil din PC eller Server være sikrere mot driftsstans og problemer.

1.Gjøre rent utstyret for støv og skit, dette gjør at utstyret ikke blir for varmt.

2.Overspenning kan komme av lynnedslag eller store variasjoner på nettet. En UPS skall ordne dette, den sørger for stabil nettspenning og er et galvanisk skille som skal stoppe et lynnedslag. Lynnedslag kan også komme gjennom Internett tilkoplingen. Ved å bruker trådløs nett så får du et galvanisk skille mellom maskin og nettet.

3.Ting som er i bevegelse i data utstyret som HDD, CD, FDD, og alle viftene, dette er enheter som bør byttes før de går i stykker.

    4.Backup er den viktigste tingen å huske. Når du har en backup kan du hente fram viktige data og overføre disse til en ny maskin når uhellet har inntruffet .

 

Hvordan sikre seg som bruker.

 

1. Oppgi  ikke personlige opplysninger uten at du er på en siker side.

2. Ikke lagre passord i Windows

3. Bruk sunn fornuft.

4. Skumle antivirusprogrammer.

 Apropos antivirusprogramvaren din: Vær oppmerksom hvis det plutselig dukker opp noe som ser ut som et antivirusprogram som skanner PC-en din. Det kan være svindel på gang.

Men så blir vi lurt av andre ting. Falske antivirusprogrammer ser vi fortsatt mye av. De ser veldig ekte ut og bruker tilsvarende eller veldig like navn som de kjente levrandørene.
Renos er en variant av ormene som laster ned falske antivirusprogrammer. Denne ormen er representert på 8,3 prosent av infiserte PC-er rundt om i landet.
Det første rådet er å tenke seg om når det dukker opp et antivirusprogram på PC-en. Da må man spørre seg hvorfor dette skjedde akkurat nå. Det gjelder å bruke hodet og sunn fornuft.

·         Men til tross for at ormer  ikke primært skader PC-en din, er det en stor sikkerhetstrussel å bruke en infisert PC.

·         Er du først infisert mister du mange muligheten til å laste ned andre ting.
Kopface har gått kraftig tilbake. Den var på 17 prosent av de infiserte PC-ene for ett år siden, men er ikke på topp ti-listen lengre.

Previous Article Sikkerhet på trådløst nett. WEP vs WPA
Next Article NY PC?
Print
3691
Copyright 2017, CloudOffice.no Terms Of Use Privacy Statement