Search Search
Sikkerhet og generelle tips ved netthandel
Roar Bettum
/ Categories: Uncategorized

Sikkerhet og generelle tips ved netthandel

Hvordan sikre nettverket så ingen uvedkomme får tilgang.

 

                Vi bruker software  og hardvare for å beskytte oss mot at andre skal få tilgang til våre data.

                 ·         En brannmur beskytte deg mot at uvedkomne får tilgang . En brannmur er ett  program som kjøres på en maskin eller en ekstern hardvareenhet.

                ·         Trådløst nett skal ikke være åpent men sikret med WPA key.

 ·         Passord til bruker bør inneholde store og små bokstaver samt tall og spesial tegn.

Viktig for deg når du skal handle via internett.


 Overføring av dine personlige data (adresse, kundenummer, bestillingsdata osv.)

  fra a

lle skjemaer  bør skje via SSL-krypteringen (Secure Socket Layer). På denne måten er alle data sikret mot uautorisert tilgang. Normalt viser følgende punkter at en forbindelse er sikker:

·         Den viste internett-adressen begynner med "https://..." og ikke med "http://..."
Hengelåsen er låst ved nedre kant av nettleservinduet

Hvis du vil ha mer informasjo


n om vårt SSL-sertifikat, kan du dobbeltklikke på hengelåsen som vises ved nedre kant av vinduet.
Teknisk informasjon til SSL-krypteringen vi bruker: SSL 3.0, RC4 med 128 bits kryptering (høy), RSA 1024 Bit - avhengig av nettlesertype.

 

Når og hvorfor bruker Windows informasjonskapsler

For å gjøre det så enkelt og lettvint som mulig å sende bestillinger via internett er det av tekniske grunner, plassert en informasjonskapsel med en tallkode hos internett-leverandøren av www.klingel.no. Dette gir mulighet til å foreta en entydig tilordning av den utfylte bestillingen når du besøker www.klingel.no. På denne måten vil for eksempel ditt utfylte bestillingsskjema fortsatt være tilgjengelig selv om du bytter til en annen internett-side i løpet av økten og går tilbake til bestillingen igjen senere. Her er det snakk om en såkalt økt-informasjonskapsel (se forklaringen i neste avsnitt). Hvis du ikke godtar denne informasjonskapselen, er det ikke mulig å foreta en slik tilordning, og det vil si at du straks vil miste de artiklene du allerede har registrert. Det er derfor ikke mulig å registrere og sende en bestilling uten denne informasjonskapselen.
I noen tilfeller brukers informasjonskapsler for eventuelt å finne ut fra hvilken reklamepartner brukeren ble viderekoblet. Kapslene inneholder kun en kode til identifisering av reklamepartneren. Slike informasjonskapsler gjelder som regel i 30 dager og brukes til statistikker og avregning, og dermed til optimalisering av markedsføringstiltak på internett.
Det er ingen personlige opplysninger (så som navn, adresse, e-postadresse osv.) i informasjonskapsler.

Hva er egentlig informasjonskapsler.

· Det er snakk om små tekstfiler som overføres til brukerens datamaskin når brukere besøker en bestemt internett-side. De kan enten lagres på harddisken med en angitt gyldighet, eller bare lagres i datamaskinens minne for en pågående internett-økt (såkalte økt-informasjonskapsler). Øktinformasjonskapsler slettes automatisk når nettleseren lukkes.

Kan informasjonskapsler være farlige?

Det går stadig rykter om at informasjonskapsler er farlige for brukerens datamaskin. Det er imidlertid bare snakk om tekstfiler som ikke kan utføre handlinger, men bare lagre data.
Dette bør du vite om informasjonskapsler (Cookies): En internett-server kan kun lese de informasjonskapslene den selv har sendt ut. Det kan ikke overføres virus eller trojanere via informasjonskapsler. Informasjonskapsler kan ikke spionere på data på din datamaskin.
Det kan heller ikke sendes ut e-postmeldinger ubemerket gjennom informasjonskapsler.

Hvis du likevel ikke stoler på informasjonskapsler, kan du konfigurere nettleseren slik at den ikke mottar informasjonskapsler eller i hvert fall ikke ubemerket.

 


Next Article Dataeksperten vår forklarer forskjellene på ulike typer skadelig programvare.
Print
2828
Copyright 2017, CloudOffice.no Terms Of Use Privacy Statement